Exercițiul Căprioarei în cadrul masajului TAO

Motto: „Izvorul vieții se află în interiorul nostru!”

Numărul de ani trăiți reprezintă vârsta noastră calendaristică însă ea este relativă în comparație cu vârsta biologică. Chestiunea îmbătrânirii reprezintă o atitudine mentală cu mult înainte de a deveni o problemă fizică. Pentru a întârzia procesul îmbătrânirii putem folosi organele sexuale, adevărate,, generatoare de energie” care vor avea rolul de a permanentiza sporirea energiei vitale, proces numit în tradiția taoistă „a doua naștere”.

Taoiștii au ajuns la concluzia că orice om care dorește să traiască mai mult trebuie să se folosească de avantajele naturii și în această direcție au studiat comportamentul căprioarei, renumită pentru longevitatea ei, pentru uriașa energie sexuală și reproducătoare și au observat cum aceasta își lovea anusul cu coada în permanență. Astfel, aplicat la fiinta umana, acest exercițiu constă practic din contracția mușchiului pobococcigian numit și „mușchiul reintineririi și al iubirii” care aparține aceluiași ansamblu energetic ca și glandele sexuale, între ele existând o puternică interdependență.

caprioara

Efectele contracției sfincterului anal sunt multiple: dezvoltă țesutul organelor sexuale, contribuie la evitarea constipației, împiedică formarea hemoroizilor prin distribuirea energiei stagnate la acest nivel, previne și elimină problemele aferente prostatei. Un alt efect pozitiv al exercițiului Căprioarei se referă la sistemul endocrin, care dizolvă, prin forțe proprii, zonele blocate din organism. Prin urmare, dacă una din cele șapte glande nu funcționează cum trebuie, curentul energetic se oprește acolo. Acest lucru indică o slăbire a circulației endocrine, care urcă de jos, din glandele sexuale și se îndreaptă către glandele suprarenale, pancreas, timus, tiroidă, hipofiză și epifiză. Curentul energetic va urca doar pâna la glanda blocată, unde va ramâne înțepenit până când respectiva glandă va fi din nou capabilă să funcționeze. Asemenea blocaje sunt desființate prin acest exercițiu, rezultatul fiind un nou curent energetic.

În cadrul masajului taoist, mișcările clar definite pe întregul corp, vor pregăti în mod optim masajul zonei intime astfel încât, aplicarea exercițiului Căprioarei va înlesni obținerea unui bun control al descărcării masculine și feminine. Energia vitală, care în mod obișnuit se elimină odată cu descărcarea atât la barbați cât și la femei, este transportată prin șase din cele șapte glande în sus, până la epifiză (glanda pineală). Aceasta este o cale hormonală ce pleacă de la prostată, trece prin rinichi și ajunge la celelalte glande, îmbunătățind astfel circulația sangvină în regiunea stomacului. În consecință, congestia abruptă a sângelui transportă către restul corpului, împreună cu energia seminală, toate substanțele nutritive.

Din punct de vedere energetic, acest demers seminal, deschide și centrii energetici ai ființei umane cu efecte remarcabile: intensificarea vieții sexuale împlinitoare, integrare socială armonioasă, voință puternică, forța în acțiune, atingerea cu ușurință a unor țeluri propuse, personalitate puternică, abilități de conducător, forță și constanță în sentimentele de iubire și afecțiune, intuiție, puritate la nivel de intenție, focalizare mentală, discernământ, spiritualitate.

Pe lângă efectul de control al ejaculării, în cadrul masajului taoist, un alt efect și uneori un scop în sine, este obținerea unei stări de orgasm. Majoritatea părerilor legate de orgasm sunt că orgasmul reprezintă, de fapt, ejacularea. Ejacularea este pierderea substanței seminale pe când orgasmul este o plăcere difuzată în întregul corp nu doar la nivel strict sexual. Practic, atunci când energia sexuală se varsă în epifiză, datorită exercițiului Căprioarei, simțim un tremur sau fior care pleacă din zona sacrală, zona contractată, urcă prin coloana vertebrală și ajunge în zona capului generând, de fapt, orgasmul.

Rolul masajului taoist este a facilita atât cadrul fizic cât și înțelegerea practica a diferenței dintre descărcare și orgasm. Folosindu-se de Exercitiul Caprioarei, masajul taoist are multe atuuri în a crește sensibilitatea, în a schimba atitudinea emoțională și mentală față de propriul corp și a sexualității în general, privită ca forță generatoare de sănătate, fericire și împlinire.

No Replies to "Exercițiul Căprioarei în cadrul masajului TAO"