Masajul Tantra și rolul său în armonizarea emoțiilor

 

Tantra este o știință milenară și urmărește să ridice energia sexuală la un nivel mai conștient, chiar spiritual. Prin intermediul masajului Tantra putem accesa o sexualitate sacră, bazându-ne pe inimă și pe minte. Ideea este de a conecta și de a trezi energia vitală, care poate fi asemănătoare unui vulcan interior (adormit sau nu), și de a-l îmblânzi în serviciul propriei ființe.

Masajul Tantra este o invitație de a explora polaritatea masculină și feminină, de a te regăsi, de a te descoperi, de a reconcilia cele două principii, pozitiv și negativ, de a armoniza gândurile, emoțiile, de a revigora toate spațiile din interiorul corpului. Masajul Tantra este un masaj holistic, deoarece se aplică întregului corp. Mai mult, masajul Tantra este realizat în toate dimensiunile sale: inimă, trup și suflet, invită la armonizarea și unificarea acestor dimensiuni diferite.

Masajul Tantra este o călătorie în profunzime, către sine, poate fi experimentată ca o adevărată experiență spirituală, o cale de a progresa pe calea realizării de sine.

Puterea vindecătoare a masajului Tantra

Toate emoțiile și senzațiile pe care nu putem să le exprimăm pe deplin sunt reprimate în corpul nostru și în subconștientul nostru. Reprimarea emoțiilor noastre, furie, tristețe, rușine, frică, provoacă disocierea între gândurile noastre (mintea), emoțiile / sentimentele (inima), senzațiile și instinctele noastre. Unificarea contradicțiilor noastre trece prin re-exprimarea și reabilitarea a tot ceea ce a fost reprimat. Masajul Tantra îți permite să mergi dincolo de rușine și de vină, te invită să te reconectezi  din nou cu dragostea și acceptarea necondiționată a propriei persoane și a propriului trup.

Tantra masajul nu are intenția de a vindeca patologiile în sensul medical al termenului. Atingerea este o completare plăcută a sexologiei și a psihologiei prin faptul că permite să fie binevenită la nivelul emoțional.

Tantra masajul permite conectarea tuturor energiilor noastre într-o axă reală sex-inimă-spirit

Tantra masajul este legătura, alinierea tuturor acestor energii – aparent atât de des contradictorii – care aduce unitatea și starea de pace.

La un salon de masaj profesionist, maseuze bine instruite în arta masajului Tantra, îl invită pe cel masat să se conecteze la energiile sale pentru a le răspândi în tot corpul. Circulația acestui curent de energie favorizează fluidizarea tuturor „spațiilor moarte” înscrise în corp, permițând amintirilor corpului să se integreze fără probleme și să-și elibereze energia. Printr-un masaj delicat, corpul este invitat să-și relaxeze tensiunea, să se predea.

Energia sexuală

Tantra are această specificitate unică de a vedea corpul ca fiind spiritual în mod intrinsec. Și tot așa este și cea mai vitală energie care circulă în noi, energia sexuală. Sexualitatea nu este polul opus al spiritualității, ci este sacră în sine, deoarece face parte din noi.

Sexualitatea este una dintre zonele privilegiate de exprimare a nevrozelor, dar este dificil să trăim într-un mod sacru. A reprima sau a nega nu este o soluție. Prin conectarea la energia sexuală, masajul Tantra permite persoanei masate revendicarea și reabilitarea emoțiilor, în scopul de a găsi o relație cu corpul și sexualitatea.

Tantra masajul te invită să te reconectezi cu emoțiile tale, să le armonizezi, să recâștigi conștiința de sine printr-o experiență spirituală care cuprinde dimensiunea corpului.

No Replies to "Masajul Tantra și rolul său în armonizarea emoțiilor"