Accesoriile în masajul tantric fac diferenta

Accesorii în masajul tantric

Una din specificitățile masajului tantric este de a lucra cu energiile și cu structurile subtile ale corpului. Dar pentru a concretiza într-o manieră cât mai plăcută toate efectele masajului tantric, este necesar un anumit context și, de asemenea, un cumul de accesorii. Energiile cu care se lucrează în masajul tantric sunt activate prin modalități și tehnici specifice, dar, pentru a crea cadrul în care ele se manifestă, este necesară și o mare atenție pentru detalii.
Din cauză că masajul tantric este ca o incursiune într-o lume magică, pentru a ajunge acolo sunt necesare anumite accesorii. E necesar și să fie creată o anumită stare, astfel încât masajul să își îndeplinească scopul prin efectele binefăcătoare pe care le determină.Masajul tantric este un cumul de mai multe aspecte, este o reuniune de mai multe coordonate din mai multe domenii. Ele sunt interconectate. De exemplu, starea creată în timpul masajului tantric, care este foarte importantă, este legată de tehnici și modalități concrete. Și ele sunt în legătură și cu principii taoiste, tantrice și de presopunctură, principii pe care le aplică masajele tantrice. Dar starea specială din masajul tantric se datorează și ambianței care este creată acolo.

Accesoriile creează ambianța specială

Ambianța ajută ca cel care primește masajul să intre ușor în stări speciale, armonioase, iar trăirile plăcute și elevate pe care le are îl ajută să sublimeze mai ușor energiile. Este foarte important ca cel care primește masajul să trăiască stări profunde de plăcere controlată, de împlinire și chiar de trezire a sufletului, pentru că în acest fel este îndeplinit cu adevărat scopul masajului. Și pentru a ajunge acolo, nu trebuie precupețit nici un efort. Accesoriile sunt menite să creeze acest cadru în care are loc masajul tantric cu componentele sale magice.

Lumina, muzica și uleiul pentru masajul tantric

În acest sens, sunt mai multe aspecte de menționat. De exemplu, chiar de la început, cel care primește masajul intră într-o ambianță foarte specială, într-o încăpere destinată acestui act pe care îl putem numi chiar magic, o încăpere cu lumină obscură și cu o muzică plăcută în surdină. Tocmai muzica aleasă ajută foarte mult la crearea stării de magie și mister în timpul masajului tantric. Ajută de asemenea la relaxarea celui care primește masajul și pentru inducerea unor stări elevate. Un prim accesoriu poate fi considerată astfel chiar muzica.

 

Chiar și luminile care luminează discret, de obicei lumânări, constituie unele din accesoriile necesare în masajul tantric. De asemenea, pentru ca atingerile și manevrele să fie cât se poate de plăcute, este recomandat ca în acest tip de masaj să se folosească ulei din abundență. Pe lângă ușurarea manevrelor din timpul masajului, uleiul mai are și rolul de a relaxa acele părți ale corpului pe care este aplicat. Uleiul poate fi parfumat, având diverse caracteristici în funcție de anumite specificități. Dar, în general, se recomandă ca uleiul folosit să nu aibă niciun miros. Oricum, atenția participanților nu trebuie să fie îndreptată prea mult la nivel olfactiv.

Plăcerea simțurilor este doar calea și nu scopul în sine pentru trăirile înalte din timpul masajului.

No Replies to "Accesoriile în masajul tantric fac diferenta"