Echilibrul și armonia prin masajul tantric senzual

Cum să ne redobândim echilibrul și armonia prin masajul tantric senzual

Polaritate și nevoie de armonie

Nevoia de echilibru între două lucruri sau două aspecte opuse a fost îndelung asociată cu nevoia de echilibru și armonie dintre idei, emoții, concepte. Astfel, caracterul dual al tuturor lucrurilor a fost observat, analizat și, ulterior, folosit de tradiția tantrică încă din negura timpurilor.

Această nevoie de echilibru se exprimă din punct de vedere energetic prin polaritate. Polaritatea reflectă o lume a dualităților: feminin-masculin, Lună-Soare, întuneric-lumină, jos-sus, stânga-dreapta, minus-plus, rece-cald, rădăcină-vârf etc. În zilele noastre, acest concept este mai bine cunoscut sub denumirea împrumutată din tradiția chineză, cea de yin și yang.

Chiar și fără să știm, polaritatea ne înconjoară în fiecare clipă a vieții noastre. De la cele mai mici constituente ale structurilor noastre (cum ar fi polaritatea protoni-electroni din atom), la specializarea sau lateralizarea emisferelor stângă și dreaptă ale creierului, și până la cei doi poli ai câmpului magnetic al fiecărui corp din univers.

Însă aspectul cel mai important care trebuie reținut în cazul acestui străvechi concept tantric este faptul că fiecare sistem tinde spre o stare de echilibru între cele jumătăți duale care îl compun.

 

Echilibrarea prin masajul tantric

Totul este alcătuit atât din energii yin, cât și din energii yang. Cu toate acestea, proporțiile variază, fluctuează în mod continuu, în funcție de mulți factori. Tocmai de aici și nevoia permanentă de echilibrare, de armonizare.

Echilibrarea energetică se poate obține prin multiple modalități, cum ar fi Qi Gong, Yoga sau Tai Qi. Alimentația joacă și ea un rol important. La fel și culorile cu care ne îmbrăcăm preponderent. Și chiar și alinierea de-a lungul liniilor de forță ale câmpurilor magnetice majore care ne înconjoară.

Dar pentru cei care au făcut din masajul senzual realizat cu regularitate un mod de viață, acesta poate juca un rol esențial în reechilibrarea energetică.

Prima echilibrare se realizează prin polaritatea dintre persoanele implicate în masajul tantric. În general, în masajul senzual se recomandă ca femeile să primească masajul de la un bărbat. Și invers, bărbații să primească masajul de la o femeie. Astfel, echilibrarea polară, energetică apare încă de la primul contact.

Folosirea alternativă a mâinilor, stângă și dreaptă, are și ea darul să ne echilibreze. Utilizarea diversificată a mișcărilor jos-sus, lateral-centru, centripet-centrifug etc., contribuie mult la echilibrarea energiilor.

Deblocarea energiilor tensionate și dispersia energiilor stagnante aduce aporturi energetice suplimentare în zonele deficitare. Astfel, masajul tantric senzual ajută extraordinar de mult la armonizarea globală a ființei.

Aceste reechilibrări și energizări se resimt nu doar la nivelul fizic și energetic. Masajul tantric senzual are ecouri profunde, benefice și la nivel psihic, mental și spiritual.

 

Energia vieții începe atunci să curgă mai liber, depăsind condiționările factorilor externi. Suferințele emoționale, fizice generate de deficiențele energetice sunt alinate și vindecate. Iar aceasta ne dovedește o dată în plus înțelepciunea tantrică, care a ales ca modalitate de tratament, printre altele, și masajul senzual.

Însă masajul tantric senzual are fațete multiple, complexe. El poate să includă și folosirea plantelor, uleiurilor, mineralelor, etc… Dar despre aceste tehnici tantrice străvechi vom vorbi mai pe larg în articolele viitoare.

No Replies to "Echilibrul și armonia prin masajul tantric senzual"