Masaj armonizator al relației de cuplu

Lipsa de armonie sexuală este fundamentală în marea majoritate a problemelor de cuplu. De obicei, odată cu stingerea ardorii inițiale, a energiei începutului, componenta sexuală intra pe o linie  orizontală, comunicarea  sexuala devine repetitivă sau chiar stagnantă.
Acest  masaj este menit să ofere o nouă cale de explorare și revitalizare sexuală, afectivă și mentală în cadrul cuplului. Masajul este realizat cu mișcări sincrone, insăși această sincronicitate a ritmului aduce armonia yin, yang (feminin, masculin), armonie ce reprezintă  temelia unei relații profunde de iubire.
În tradiția orientală, yin și yang sunt forțele opuse, complementare ale existenței. Jocul lor relativ cauzează liniștea deplină. YIN – forța feminină, pasivă, îndreptată spre exterior care dă substanță trupului, YANG – forța masculină, strălucitoare, activă, îndreptata spre exterior care dă trupului motivația.
Este esențial de știut că, existența nu se poate sustrage dualității acestor forțe cosmice opuse manifestate prin femeie și bărbat în plan uman. Substanța fără motivație este o masa inertă iar motivația fără substanță nu duce nicăieri. În tradiția tantra, energia feminină este numită Shakti iar cea masculină Shiva. Shakti fără Shiva este haos iar Shiva fără Shakti este moarte.
Chiar și Carl Jung a susținut celebra teorie Anima, Animus cum că în sufletul unui bărbat își are adăpost  și un element feminin pe care l-a numit Anima. În mod similar, există un element masculin Animus în sufletul feminin.

METODA EXPLORĂRII OPUSURILOR INTERIOARE – constă în a înțelege că femeia sau bărbatul cu care ne împărțim viata sau de care suntem atrași este foarte probabil similar cu opusul nostru interior. Neințelegerea acestui principiu afectează profund calitatea relațiilor cu sexul opus.

COMPORTAMENTUL REFLECTAT – oricare ar fi atitudinea noastra în privința sexului opus, ea se va reflecta asupra comportamentului masculin sau feminin propriu. Orice acțiune bună sau rea se va reflecta asupra sexului opus interior. Așa că merita din plin să tratăm persoana iubită ca o proiecție divină a acestui eu opus interior. Putem, de aceea manifesta față de partener exact ceea ce dorim să primin, exact așa cum am vrea ca el să se manifeste față de noi, în locul reproșurilor, criticilor, etc.

IUBIREA DE SINE = IUBIREA PENTRU CEL DE LÂNGA NOI – Înainte de a fi capabili să iubim pe cineva trebuie să învățăm să ne iubim pe noi înșine, trăind iubirea ca un sentiment pozitiv reflectat asupra noastra și asupra propriului trup. Primul pas este acceptarea noastră exact așa cum suntem. Am auzit de atatea ori aceste cuvinte dar câți dintre noi o facem la modul cel mai profund, în toate aspectele noastre pe care le conștientizăm și  pe care le negăm? Judecățile negative asupra propriului trup crează un conflict intern care poate duce la dispreț față de propria persoană și la un blocaj energetic. Aici intervine masajul Taoist care ajută la echilibrarea atitudinii față de propriul trup. Simpla aplicare a atingerii vindecătoare pe propriului corp este o afirmare a propriei valori și a iubirii de sine.

FIDELITATEA – Ideea că fidelitatea este același lucru cu fidelitatea sexuală este o eroare. Ea provine din credința că forța sexuală este legătura fundamentală între parteneri. Fidelitatea este o stare a inimii și a sufletului divin interior nu a organelor sexuale. Odată confuzia făcută, apare conflictul în ceea ce privește plăcerea. Poți să ai tendințe pe care societatea, sau partenerul să le considere inacceptabile. Un asemenea conflict conduce la vinovăție și la rușine. Partenerul care raspunde nevoii de împlinire sexuală în afara relației poate să simtă că a trădat încrederea, având sentimentul de vinovăție sau rușine, și de aici ajungaându-se la resentimente. Același lucru se întamplă și dacă unul sau ambii parteneri au dorința de a experimenta relații sexuale cu alți oameni, dar din așa zisa loialitate sau din teamă, nu și-o împlinesc. În acest caz, există tendința ca partenerul care-și suprimă această tendință să-l facă inconștient responsabil pe celălalt de pierderea intensității plăcerii. Funcția sexuală este creativă, funcția inimii este conexiunea. Dacă transformăm relația de cuplu într-o căutare spirituală  a uniunii, putem elibera forțele creatoare ale sexualității în interiorul cuplului și obține uniunea cu sursa divină a totului. Acestă stare va revela adevarata semnificație a fidelității iar în acest moment sexualitatea va fi  concepută exact ca ceea ce este: un instrument. De obicei, partenerul,,trădat’’ trăiește sentimentul geloziei.

GELOZIA – Pentru a înțelege gelozia, trebuie să înțelegem mai întâi trăirea cu atât de multe fațete ale fricii de a fi abandonat sau de a  pierde. Teama este legată intrinsec de supraviețuire, iar gelozia poate lua uneori forme și proporții dincolo de orice explicație logică. Aceasta se datorează unei abundențe hormonale subite de adrenalină (energia rinichilor) ca răspuns la ceea ce subconștientul percepe ca fiind o amenințare. Nici gelozia și nici resentimentul nu fac o legătură mai funcțională și deci, trebuie rezolvate.

No Replies to "Masaj armonizator al relației de cuplu"