Masaj ayurvedic – masaj terapeutic, de relaxare de tip indian

Ayurveda este medicina tradițională indiană, tradusă prin „ știința vieții.”Acest sistem medical a fost descoperit cu mai mult de 5000 de ani în urmă, fiind o modalitate de a trăi, mai mult de a preveni decât de a trata afecțiunea după instalarea ei. Ayurveda este o modalitate de evoluție spirituală care acoperă toate ramurile vieții, reechilibrând sănătatea naturală a corpului, minții și spiritului. Una din ramurile Ayurveda este și masajul.
Lucrul cel mai important de menționat în legătură cu acest tip de masaj este că indienii au studiat de mii de ani ființa umană ca pe un întreg pentru a putea închega acest tip de masaj care să se potrivescă fiecărui caracter în parte.
Acest tip de masaj implică folosirea uleiurilor în funcție de teoria celor 5 elemente: apă, foc, aer, apă, pământ și a celor trei doshas: vata, pitta, kapha. Aceste trei doshas reprezintă, de fapt, componentele subtile ale fiecărui organism viu. Conform cantității elementelor care există într-un corp uman s-au format cele trei categorii de caractere umane:
1. Caracterul vata: sunt oamenii predominați de elementul aer: ei dorm puțin, merg și vorbesc repede, trupurile lor sunt uscate, părul este subțire și fragil, mintea este fluctuoasă, sentimentele instabile și o memorie slabă. Comportamentul lor nesigur și neașteptat este motivul pentru care au fost asociați cu aerul.
2. Caracterul pitta: sunt oamenii predominați de elementul foc: sunt irascibili, au multe cunoștinte generale pe diverse arii de informații, sunt curajoși, mândri, orgolioși, atletici, energetici, transpiră abundent, părul moale și gras.
3. Caracterul kapha: sunt oamenii predominați de elementul pământ: au o natură răbdătoare și iertătoare, mintea stabilă, trupuri solide, articulații puternice, piepul larg, oameni în care te poți încredere, cu tendință de îngrășare.
Masajul ayurvedic este realizat cu mișcări puternice, profunde, care stimulează energia internă a corpului care poate fi blocată în diferite părți ale trupului. El are efecte benefice directe asupra coloanei vertebrale, sistemului muscular, osos, articulațiilor, sistemului nervos și circulator. De asemenea, stimulează producția de anticorpi care ajută sistemul imunitar să devină mai puternic. Folosirea uleiului potrivit are efecte directe asupra sistemului nervos.
Principalele efecte ale masajului ayurvedic sunt:
1. Elimină oboseala.
2. Încetinește procesul îmbătrânirii și implicit în menținerea longevității.
3. Îmbunătățește vederea.
4. Întărește corpul și sistemul imunitar.
5. Îmbunătățește digestia, elimină migrenele, insomnia.
6. Elimină durerile de spate.
7. Ajută corpul să reziste mai bine la dizarmonie si boli.
8. Echilibrează sistemul hormonal.
9. Beneficii în caz de crampe musculare.
10. O mai bună eliminare a toxinelor.
11. Efect tonic asupra musculaturii.

No Replies to "Masaj ayurvedic – masaj terapeutic, de relaxare de tip indian"