Masajul erotic si somnul odihnitor

Masajul erotic și somnul odihnitor merg mână în mână

Suferiți de insomnie?

Dacă aveți un somn nesatisfăcător, vă simțiți mai mereu obosiți, lipsiți de energie și nu vă puteți concentra, s-ar putea să suferiți de insomnie.
Chiar dacă sună simplu, insomnia poate să fie o problemă destul de complicată. Deoarece ne afectează toate domeniile vieții. În ultimii ani, s-a observat că aproape 30% din populația adultă se plânge de tulburări ale somnului. Problemele se pot extinde de la dificultăți în a adormi, până la treziri frecvente sau trezirea dimineața mult prea devreme. O asemenea tulburare poate fi de scurtă durată, atunci când este datorată unor circumstanțe ale vieții. Sau se poate extinde pe perioade lungi de timp, iar atunci insomnia devine o afecțiune cronică.

Tratamente pentru insomnie

Există o varietate de tratamente, de la medicamente și diferite sporturi, la băi calde și plante medicinale.
Dar, înainte de a încerca orice medicament, folosiți una dintre descoperirile recente din domeniu. Acesta este masajul țesuturilor moi, o metodă folosită în masajul tantric, dar și în terapia chineză. Și, deși este considerat a fi ceva nou, această tehnică de masaj are deja secole de istorie terapeutică.

Alegeți cel mai non-invaziv tratament

Terapia prin masaj tantric s-a dovedit a avea un extraordinar potențial de vindecare. S-au observat efecte remarcabile în tensiunile legate de stres, în oboseala resimțită adesea de pacienții suferind de cancer, în durerile din zona lombară, în hipertensiune, diabet și depresie. Ca să menționăm doar o parte din ele.
S-a demonstrat însă că această formă de masaj este eficientă și pentru îmbunătățirea calității și duratei somnului.

 

Fapte nu vorbe

Studii recente sugerează că insomnia s-ar putea datora unei hiperexcitații fiziologice. Numărul receptorilor pielii care contribuie la această stare este mare. Totuși, masajul tantric al țesuturilor moi normalizează zonele locale din jurul receptorilor pielii. Astfel, receptorii trimit semnale de calmare creierului, care răspunde și reduce efectele hiperexcitației.

Hiperexcitatia si masajul tantric

Hiperexcitația fiziologică duce de asemenea la o creștere a temperaturii corpului și a bătăilor inimii, cât a ratei metabolice. Cu toate acestea, masajul tantric reduce ritmul bătăilor inimii, scade presiunea sanguină și crește circulația sângelui și curgerea limfei.
S-a mai observat de asemenea că oamenii suferind de insomnie au o prezență semnificativă a hormonior stresului în sânge. Î

nsă masajul tantric al țesuturilor moi relaxează mușchii și crește producția de endorfine și serotonină (așa-numiții „hormoni ai fericirii”).

 

Insomnia rezolvata?

Medicii au observat că, după o vreme, efectele negative ale insomniei intră într-un anumit ciclu, ale cărui rezultate în timp nu sunt greu de prezis. Dar masajul tantric se dovedește a fi eficient în întreruperea acestui ciclu vicios, care afectează sistemul nervos. Putem să întrerupem ciclul insomniei chiar și prin simpla comparație dintre cum ne simțeam înainte de masajul tantric, și cum ne simțim după; printr-o conștientizare autoreglatoare.
Durerea cronică sau acută contribuie și ea mult la apariția insomniei. Mai mult de jumătate din pacienții suferind de durere, prezintă și tulburări ale somnului. Dar cercetările arată că masajul tantric al țesuturilor moi reduce și calmează durerea, îmbunătățind calitatea somnului.

 

Masajul tantric este solutia!

Foarte puțini oameni sunt conștienți de propriul trup. Prin masajul tantric putem descoperi că trupul este plin de zone uluitoare. Astfel, fiecare ședință de masaj devine o călătorie extraordinară, și ne ajută să descoperim din ce în ce mai mult minunea care este propriul nostru trup.

No Replies to "Masajul erotic si somnul odihnitor"